Meny
Fotograf; Eva S. Winther, Saltenposten
Fotograf; Eva S. Winther, Saltenposten

Nytt medlem Omya

01.02.2024
Hammerfall Dolomitt ble etablert i 1934 og er en del av en global virksomhet med over 9000 ansatte og over 180 produksjonsanlegg i over 50 land. Det er i dag 37 ansatte samt to lærlinger ved Hammerfall Dolomitt i Sørfold.
Bedriften tar ut ca 300.000 tonn med dolomitt i året som skipes ut fra Hammerfall til ulike avdelinger i Omya i Europa der dette videreforedles.

Visste du at dolomitt eksempelvis brukes som fyllstoff i malings- og glassindustrien, til kalking i landbruket og i ildfaste produkter? Biprodukter av dolomitten kan for eksempel være strøsand, fyllmasse og pyntestein.

Ved Hammerfall er det en helt unik forekomst av hvit marmor som er svært ettertraktet i markedet.

En rekke ulike yrker representert
Det er en rekke ulike arbeidsoppgaver og yrker som er representert ved Omya, med alt fra gruvearbeid, til elektrikere, mekanikere, maskinfører og laborant for å nevne noe. Når de lyser ut ledige stillinger, har de har søkere fra hele landet.

Godt samarbeid med Fauske Videregående skole
Omya har i dag et godt samarbeid med Fauske Videregående skole, og skolen disponerer øvingsområde både ved dagbruddet i Løgavlen og ved Hammerfall. Her får elevene på landslinja i anleggsteknikk relevante arbeidsoppgaver innenfor fjell- og bergverksfaget. Fauske er faktisk en av seks skoler i landet som tilbyr nettopp anleggsteknikk i Norge.

Les mer om Omya her
facebook

Send inn medlemsnyhet

Send inn nyheter og informasjon fra din bedrift!

Siste nytt