Meny
Handelens Miljøfond
Illustrasjonsfoto: Handelens Miljøfond

Lyser ut 100 millioner kroner til miljøtiltak

05.07.2022

Handelens Miljøfond lyser ut 100 millioner kroner til plast- og miljøprosjekter.

Handelens Miljøfond lyser ut midler for fjerde gang, og i år er søknadsskjemaet åpent allerede fra 15. juni. Fondet håper dette vil gi utslag i søknadsbunken.

 

- Søkerne får tilgang til skjemaet tidligere og dermed bedre tid til å tenke kloke tanker frem mot fristen 11. september. Mange reiser kanskje til utlandet og ser løsninger som ennå ikke er tatt i bruk i Norge. Forhåpentligvis kan opplevelsene på ferieturen i Norge eller utlandet inspirere til gode plastløsninger, sier Sjur Kvifte Nesheim, analytiker i Handelens Miljøfond. 

100 millioner kroner fordeles på seks ulike kategorier:


- Kunnskap om miljøeffekter og miljøløsninger
- Teknologi for renere hav
- Økt bruk av resirkulert plast
- Redusere plastforsøpling internasjonalt
- Sirkulære løsninger og redusert plastbruk
- Frivillig rydding og forebyggende tiltak

Den mest spennende tiden på året
 

Hittil har 500 miljøprosjekter blitt tildelt mer enn 600 plastposemillioner fra Handelens Miljøfond siden første utlysningen i 2018.

 

- Det er ikke noe som gjør oss mer fornøyde enn å reise på prosjektbesøk og se plastposekronenes virkning i praksis. Pengene går til alt fra infrastruktur for innsamling av medisinsk utstyr, til rydding av spøkelsesteiner på havbunnen og omgjøring av plastavfall til skolepulter i Mali, bare for å nevne noe. Nå ser vi fram til en ny runde med søknader, det blir spennende å se hva som kommer, sier Nesheim.

Søknadsskjemaet er tilgjengelig allerede nå, og søknadsfrist er 11. september. Les mer om utlysningen og de ulike temaene her!

facebook

Send inn medlemsnyhet

Send inn nyheter og informasjon fra din bedrift!

Siste nytt