Meny
Foto: Marius Fiskum
Foto: Marius Fiskum

Hun skal lede nordnorsk satsing

19.05.2023
Anne-Karin Måseide-Olsen er ansatt i Næringsforeningen i Tromsøregionen som prosjektleder for Arctic Green Innovation Region. Prosjektet skal gjennom kompetanseheving, mobilisering og samarbeid sikre at små og mellomstore bedrifter i Nord-Norge lykkes med bærekraftsarbeid og det grønne skiftet.
 
Bak prosjektet står 14 næringsforeninger fra hele Nord-Norge sammen med NHO Arktis og NHO Nordland. Måseide-Olsen som er født og oppvokst i Lofoten, senere Finnmarking og nå bosatt i Tromsø, ser frem til å jobbe på tvers av landsdelen med partene i prosjektet.

"Først og fremst vil jeg bare si at jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang med jobben. Innovasjon og bærekraft er områder jeg brenner for og jeg ser frem til å kunne bidra til at flere bedrifter kommer i gang og lykkes med bærekraftsarbeidet, forteller den nyansatte prosjektlederen"

Denne jobben krever mye av alle og derfor er det et bredt lag som i fellesskap skal få bedriftene i gang med bærekraftsarbeidet. I tillegg til nevnte medlemsorganisasjoner skal UN Global Compact Norge, Kraft Bærekraftssenter, NORCE, Energi i Nord, Nasjonalt program for leverandørutvikling (LUP), Innovasjon Norge Arktis og Nordland bidra inn i prosjektet. Prosjektet er finansiert av Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge, Troms og Finnmark fylkeskommune og SpareBank 1 Helgeland.

Lang fartstid
Anne-Karin er i dag prosjektleder for næringslivssamarbeid på Handelshøgskolen ved UiT Norges arktiske universitet. Hun har en variert og bred bakgrunn med stillinger som forretningsutvikler i Norinnova og seniorrådgiver i Bedriftskompetanse på CV-en.Vi er utrolig glade for å få en solid kandidat som Anne-Karin i denne stillingen. Med sin lange erfaring fra innovasjonsarbeid og utviklingsprosjekter innen både privat og offentlig sektor skilte hun seg ut blant mange gode søkere, forteller adm. direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen, Trude Nilsen.

Prosjektet starter for alvor til høsten der næringslivet får muligheten til å koble seg tettere på prosjektet gjennom ulike arbeidspakker. Anne-Karin starter formelt i jobben 1. august.

Det er en formidabel jobb som skal gjøres og mange aktører som skal bidra. I sommermånedene starter vi med å rigge prosjektorganisasjonen og detaljplanlegge innholdet. Målsettingen er at bedriftene kan melde seg på og komme i gang med aktiviteter i løpet av høsten, sier Nilsen.
facebook

Send inn medlemsnyhet

Send inn nyheter og informasjon fra din bedrift!

Siste nytt